top of page

Kova su Oksidaciniu Stresu ir Ląstelių Sveikata

Oksidacinis Stresas ir Ląstelių Sveikata

Kai mūsų ląstelės patiria oksidacinį stresą, jos sunkiai pasisavina ir naudoja maistines medžiagas, kurias joms suteikiame. Tai yra priežastis, kodėl dažnai susiduriame su sulėtėjusia medžiagų apykaita, vandens susilaikymu ir riebalų kaupimu. Kai mūsų organizmas yra oksidacinio streso būsenoje, yra rizika, kad maistinės medžiagos, kurias vartojame, nebus tinkamai įsisavintos 1.


Oksidacinis Stresas ir Jo Pasekmės

Oksidacinis stresas atsiranda, kai ląstelėse yra per daug reaktyvių deguonies rūšių (ROS), kurios kenkia ląstelėms, paimdamos jų elektronus ir sukeldamos oksidaciją 2. Tai gali lemti baltymų, lipidų, fermentų, DNR ir RNR pažeidimus 3. Kai šios biomolekulės oksiduojamos, jos praranda savo funkcionalumą, ir ląstelės nebegali tinkamai veikti. Ilgainiui tai gali sukelti lėtines ligas, tokius kaip širdies ir kraujagyslių ligos, cukrinis diabetas, neurodegeneracinės ligos ir kitos 4.


Kodėl Maistinės Medžiagos Gali Būti Nefektyvios Esant Oksidaciniam Stresui?

Kai ląstelės patiria oksidacinį stresą, jos neefektyviai naudoja gautas maistines medžiagas 5. Tai reiškia, kad net jei valgome sveiką maistą ir vartojame maisto papildus, mūsų organizmas gali nesugebėti jų tinkamai įsisavinti ir panaudoti. Tai lemia energijos trūkumą, silpną imuninę sistemą ir lėtą medžiagų apykaitą 6.


Vandenilio Terapija: Sprendimas Oksidaciniam Stresui

Molekulinis vandenilis yra unikalus antioksidantas, kuris gali padėti neutralizuoti laisvuosius radikalus ir sumažinti oksidacinį stresą ląstelėse 7. Tyrimai rodo, kad vandenilis gali prasiskverbti į ląstelių branduolius ir mitochondrijas, kur jis efektyviai neutralizuoja kenksmingus laisvuosius radikalus 8. Tai padeda atkurti ląstelių funkcionalumą ir pagerinti jų gebėjimą gaminti ATP – pagrindinį energijos šaltinį ląstelėms 9.


Vandenilio Terapijos Privalumai

  1. Pagerinta Medžiagų Apykaita: Sumažinus oksidacinį stresą, ląstelės gali efektyviau pasisavinti ir naudoti maistines medžiagas, kas padidina bendrą organizmo medžiagų apykaitą 10.

  2. Didesnė Energija ir Gyvybingumas: Ląstelės gamina daugiau ATP, todėl jaučiamės energingesni ir gyvybingesni 11.

  3. Geresnis Maistinių Medžiagų Panaudojimas: Sveikos ląstelės geriau įsisavina vitaminus, mineralus ir kitas maistines medžiagas, kas padeda gerinti bendrą sveikatą 3.

  4. Sumažėjęs Vandens Susilaikymas ir Riebalų Kiekis: Kai medžiagų apykaita pagreitėja, organizmas efektyviau reguliuoja vandens balansą ir mažina riebalų kaupimąsi 8.


Kodėl Vandenilis?



  1. Nepraranda Elektrono: Vandenilis, priešingai nei kai kurie kiti antioksidantai, po reakcijos netampa prooksidantu, todėl yra itin saugus 5.

  2. Aukšta Biologinė Prieinamumas: Dėl savo mažo dydžio, vandenilis lengvai prasiskverbia į visas kūno ląsteles, įskaitant smegenis, organus ir odą 10.

  3. Skatina Kūno Antioxidantinę Sistemą: Vandenilis ne tik neutralizuoja laisvuosius radikalus, bet ir skatina organizmo paties antioksidantų gamybą, kas sustiprina jo potencialą 11.




Comments


bottom of page